Tomtherm termékek
Általános leírás

 

FA & SZERKEZETEK

Nyílászáróinkat kiváló minőségű, rétegragasztott borovi-, luc-, vörösfenyőből gyártjuk, hossztoldott vagy toldásmentes kivitelben. A TOMTHERM COMFORT 68 termékcsalád 68 mm profilvastagsággal, míg a TOMTHERM ISO 90 termékcsalád 90 mm profilvastagsággal készül. Időtálló aluborítás mindkét profilra szerelhető. Az építészeti, műszaki előírásoknak megfelelően a termékek tetszés szerint sorolhatóak egymással.

 

VASALAT & NYITÁSMÓDOK

A tökéletes záródást és a könnyű kezelést G-U vasalat biztosítja. A G-U csoport egy univerzálisan alkalmazható bukó-nyíló rendszert kínál minden ablakformához, teljesítve ezzel a dizájnra és működésre vonatkozó legmagasabb szintű követelményeket is. A külső szerelésű pántoldal és a zárás vezérlés kombinációja új mércét állít fel az esztétikus megjelenés, a nagy szárnysúly és a hatékony szerelés terén. 

Fix, nyíló, bukó, bukónyíló, középennyíló, középennyíló-bukó, tolóbukó, emelőtoló és harmónika nyitásmódok közül választhat az ablakot és erkélyajtót illetően. Érdemes előre átgondolni, milyen gyakran szeretnék használni az adott terméket, milyen funkciót tölt majd be.

Az emelő-toló erkélyajtó igen praktikus megoldás a belső és külső tér szerves összekapcsolásában. A GU vasalatmegoldásnak köszönhetően az egész ajtószárny könnyedén elmozdítható (tolható), s a szárny sem foglal helyet. Az egész szerkezet légmentesen zár, optimális hőszigeteléssel bír. Alacsony küszöbbel, zárható kilinccsel, különböző típusokban rendelhető. 

 

ÜVEGEZÉS & HŐSZIGETELÉS

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy termékeink az egyre magasabb hőszigetelési elvárásoknak is maximálisan megfeleljenek. TOMTHERM COMFORT termékek 2 rétegű üvegezéssel (UÜ=1.0 W/m2K), míg a TOMTHERM ISO termékek 3 rétegű üvegezéssel (UÜ=0.5 W/m2K) készülnek. A hőszigetelésen túl lehetőség van biztonsági-, napvédő-, hangszigetelt-, és egyedi mintázatú üvegek rendelésére is.


FELÜLETKEZELÉS & SZÍNEK

A hosszú élettartam titka a kiváló alapanyagnak, a precíz megmunkálásnak és nem utolsó sorban a minőségi, környezetbarát MILESI favédő felületkezelésnek köszönhető.

A nyílászárók garantáltan megtartják fényüket, UV állóak, nem vetemednek, nem színeződnek el hosszú évek elteltével sem. Standard és trend lazúros, vagy a fa erezetét elfedő RAL színekből válogathat. Egyedi színek felől érdeklődjön személyesen!

A korszerű technológiával gyártott fa ablakok mára már össze sem hasonlíthatóak az emlékeinkben élő régi, állandóan felújításra szoruló nyílászárókkal.

Az időtállóság a vastag védőrétegnek köszönhető, mely 400-500 mikrométer vastagságú. A lazúros felület esetén a fa erezete látható marad. A felületkezelés a Milesi technológiát követve hat műveletben történik:

  1. Szállekötés/előimpregnálás - mártással
  2. csiszolás - kézi, gépi
  3. impregnálás - színes alapozás mártással
  4. vékony alapozás - szórás
  5. finom csiszolás - kézi
  6. fedőlazúrozás - magasnyomású technológiával, szórással

A karbantartáshoz nem kell ecsetet fognunk! Elég a polírozó készlettel áttörölni a felületet, s így az élettartam még tovább növelhető!

 

STÍLUS & FORMA

Az ablak lehet több, mint egyszerűen egy funkcióját betöltő szerkezet. Meghatározza az épület stílusát, szerves része annak. Modern vagy klasszikus? Egyedi vagy hagyományos? Íves vagy szögletes? Amikor fontos az adott stílus megőrzése, az egyedi műszaki megoldásoknak köszönhetően nem kell kompromisszumot kötni sem a hőszigetelés, sem az egyéb elvárásaink területén.