Ablakok, erkélyajtók

 

Az ablak olyan, mint a ház szeme. Az ablakon át beárad a fény, az élet az otthonunkba. Összekapcsolja a külső és a belső teret. Az ablak lehet több, mint egyszerűen egy funkcióját betöltő szerkezet. Meghatározza az épület stílusát, szerves része annak.

 

 

Tomtherm ablakok - Különböző stílusban

Mediterrán ablakok

Igen  kedvelt a mediterrán stílusú házak építése. Ezekhez az épületekhez inkább a keskeny, többnyire kétszárnyú ablakok illenek. Kiegészíthetőek zsalugáterrel, mely még inkább fokozza a délies, vidéki életérzést. Az igazi hangulat kizárólag természetes anyagok felhasználásával érhető el!
Ebben a stílusban szinte kötelező a külső és belső teret összekapcsolni. A nappaliból, étkezőből a napsütötte teraszra érkezhetünk. Tekintetünk sem ütközik akadályba a nagy Tomtherm üvegfalnak, erkélyajtónak köszönhetően!

 

Elegáns ablakok

A klasszikus épületek végleges arculatukat a stílusos nyílászárók beépítésével érik el. Műemlék jellegű épületeknél fontos az adott stílus megőrzése. Elegáns ablakaink a múlt hangulatát idézik, de az egyedi műszaki megoldásoknak köszönhetően nem kell kompromisszumot kötni sem a hőszigetelés, sem az egyéb elvárásaink területén. A klasszikus megjelenést mélybéléses tokszerkezetek, díszlécek, patináns kilincsek tehetik teljessé.

 

 

Formabontó ablakok

Aki nem szereti az egyhangúságot, különböző formákkal és osztásokkal igen egyedivé teheti ablakait.

A fenti formakatalógusunkban megtekinthet néhányat a különböző lehetőség közül!

 

Tomtherm ablakok - Üvegezés és tulajdonság

Hőszigetelés

Az ablakoknál a hőszigetelő képességet leginkább a beépített üvegfelület határozza meg, ezért gondosan mérlegeljük kiválasztását!
Ha külső ajtóról, ablakról kell dönteni, egyik vizsgálandó fő tulajdonság a hőszigetelő képesség, amely a hőátbocsátási tényezővel jellemezhető

Standard hőszigetelésű üveg szerkezete (2 rétegű):

4mm üveg - 16mm légrés argongázzal - 4mm üveg lágyfémbevonattal

A hőátbocsátási tényező: U=1,1 W/m2K

 

 

 

 

 

 

 Extra hőszigetelésű üveg szerkezete (3 rétegű)

4mm üveg lágyfémbevonattal - 12mm légrés argongázzal - 4mm üveg - 12mm légrés argongázzal - 4mm lágyfémbevonattal

Hőátbocsátási tényező: U=0,7 W/m2K

 


Biztonság

Hogy Ön teljes biztonságban érezze magát, lehetőség van MABISZ által elismert biztonsági üvegek, ragasztott, edzett, biztonsági fóliával ellátott üvegek rendelésére is.


Hangszigetelés

Szeretné kizárni a nagyváros zaját?
Jelentős mértékben csökkentheti az otthonába beszűrődő városi zajokat, ha nyílászáróiba megfelelő szerkezetű hangszigetelt üveget kér. A megfelelő üveg kiválasztásához kérjen további információt!

 Esztétikum

Különböző funkciók között az egyik legszembetűnőbb az üveg mintázata, ezért nem mellékes, milyet választunk. Manapság reneszánszát éli a Tiffany üveg, amire egyedi tervek alapján is lehetőség van.

 Kattintson a fenti üvegkatalógusunkra, s válasszon a különböző mintázatú katedrál üvegeink közül!

Tomtherm ablak - Hosszú élettartam

Felületkezelés

A korszerű technológiával gyártott fa ablakok mára már össze sem hasonlíthatóak az emlékeinkben élő régi, állandóan felújításra szoruló nyílászárókkal, s ez a favédelem területén történő technológiai újításoknak is köszönhető.

A hosszú élettartam titka a kiváló alapanyagnak, a precíz megmunkálásnak és nem utolsó sorban a minőségi, környezetbarát Milesi favédő felületkezelésnek köszönhető.
A nyílászárók garantáltan megtartják fényüket, UV állóak, nem vetemednek, nem színeződnek el hosszú évek elteltével sem.


Az időtállóság a vastag védőrétegnek köszönhető, mely 400-500 mikrométer vastagságú. A lazúros felület esetén a fa erezete látható marad. A felületkezelés a Milesi technológiát követve hat műveletben történik:

 

  1. Szállekötés/előimpregnálás - mártással
  2. csiszolás - kézi, gépi
  3. impregnálás - színes alapozás mártással
  4. vékony alapozás - szórás
  5. finom csiszolás - kézi
  6. fedőlazúrozás - magasnyomású technológiával, szórással

 


A lazúros felületkezelésen kívül választható fehér, vagy RAL színskála szerinti árnyalat is, ám ilyenkor a fa erezete nem látható. Egyedi színek esetén kérjen tanácsot szakembereinktől!


A karbantartáshoz nem kell ecsetet fognunk! Elég a polírozó készlettel áttörölni a felületet, s így az élettartam még tovább növelhető!

Tekintse meg színkatalógusunkat!

 

Tomtherm ablak - Szerkezeti megoldások

Sorolt szerkezetek

Az építészeti , műszaki előírásoknak megfelelően a termékek tetszés szerint sorolhatóak egymással - egyedi megjelenést, világos teret kölcsönözve így az épületnek.

Nyitásmódok

Fix, nyíló, bukó, bukónyíló, középennyíló, középennyíló-bukó, tolóbukó, emelőtoló és harmónika nyitásmódok közül választhat az ablakot és erkélyajtót illetően.

Érdemes előre átgondolni, milyen gyakran szeretnék használni az adott terméket, milyen funkciót tölt majd be.

Emelő-toló erkélyajtó

Az emelő-toló erkélyajtó igen praktikus megoldás a belső és külső tér szerves összekapcsolásában. A GU vasalatmegoldásnak köszönhetően az egész ajtószárny könnyedén elmozdítható (tolható), s a szárny sem foglal helyet. Az egész szerkezet légmentesen zár, optimális hőszigeteléssel bír. Alacsony küszöbbel, zárható kilinccsel, különböző típusokban rendelhető. 

 

  

Toló-bukó erkélyajtó

Mint a neve is elárulja, ez az erkélyajtó nyitásmódját tekintve tolható, illetve a bukó ablak működéséhez hasonlóan buktatható szárnnyal készül. Helytakarékos megoldás, praktikus lehet szellőztetésnél, mert nem kell az egész szárnyat kitolni. Kedvezőbb árfekvésű, mint az emelő-toló.Harmónika erkélyajtó

Ennek a típusnak az a nagy előnye, hogy a nyílás teljesen szabaddá tehető. Míg a toló-bukó és emeló-toló erkélyajtónál számolni kell fix szárnnyal, addig a harmónika megoldásnál a teljes nyílás átjárhatóvá tehető. (Igaz, itt is számolni kell némi helyveszteséggel, főleg nagy méret esetén, hisz a szárnyak egymásra csukódva a belső térbe nyílnak.)

 
Az erkélyajtók különböző sémák (nyitásmód) szerint készülhetnek.
A mérettartományokról, szerkezeti megoldásokról kérje munkatársunk tanácsát!
Amennyiben kérdése van, készséggel állunk rendelkezésére!